
Uczta Dla Koneserów
Piekarnie KETiLi PURi to nie tylko gorące i chrupiące wypieki, ale też typowo regionalne dania gruzińskie, takie jak: chinkali, szaszłyki, zupy i wiele wiele innych. Jeżeli chcesz poczuć atmosferę jak z gruzińskiego stołu, pięknie zastawionego, przy muzyce i klimacie gruzińskim – nie ma lepszego miejsca żeby tego doświadczyć. Kiedy go spróbujesz, nie pomylisz go z niczym innym.
SOTE

sałatka sote
bakłażan, papryka słodka, papryka chili, granat
14,5-
Waga ~210g
DŻONDŻOLI

dżondżoli
11,-
Waga ~200g
AJAPSANDAL

ajapsandal
bakłażan, orzechy, pomidory, czosnek, natka, kolendra, pieprz
17,5-
Waga ~315g
TRADYCYJNA

tradycyjna sałatka gruzińska
ogórek, pomidor, pietruszka, kolendra, słonecznik, pieprz
9,-
Waga ~260g
CHACHOBILI

zupa chachobili
Gulasz po gruzińsku, w którym znajduje się drób, po wstępnym smażeniu duszony w wyśmienitym, warzywnym sosie. To obiadowy gruziński przysmak, podawany z wypiekanym na miejscu chlebkiem shoti.
19,-
Waga ~500g
CHKMERULI

zupa CHKMERULI
Kurczak w sosie śmietanowym o konsystencji zupy, z dodatkiem śmietany, majonezu, naci kolędry i przypraw gruzińskich, podawany w zestawie z chrupiącym chlebkiem szoti.
19,-
Waga ~500g
BRUKSELKA

MARYNOWANA Brukselka
Jest to mocno czosnkowa przekąska, którą dodajemy do naszych zestawów lunchowych w ramach degustacji.
Skład: brukselka, olej, ocet, marchewka, czosnek
8,5-
Waga ~160g
Chinkali




Duże kołduny wypełnione farszem i bulionem. Aby je spożyć, należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się ze środka bulion i zakończyć zjedzeniem reszty. Tradycyjne danie kuchni kaukaskiej, popularne zwłaszcza w Gruzji. Porcja składa się z chinkali od 3 sztuk. Na zamówienia czeka się około 20 min.