
Z serca do serca
Chcemy daÄ Ci maĆÄ namiastkÄ Gruzji, abyĆ mĂłgĆ poczuÄ jej klimat, odkryÄ niepowtarzalny smak i przeĆŒyÄ prawdziwÄ ucztÄ. Dbamy o to, aby przygotowywane przez nas dania smakowaĆy tak, jak w rodzinnym domu. Nasi piekarze i kucharze wkĆadajÄ caĆe swoje serce po to, abyĆ mĂłgĆ zasiÄ ĆÄ wygodnie i zapomnieÄ o trudach codziennego ĆŒycia.
KUBDARI

KUBDARI Z WOĆOWINÄ
Klasyczny flatbread zrobiony z ciasta pĂłĆfrancuskiego i pysznego aromatycznego nadzienia miÄsnego, dobrze przyprawiona propozycja. W kwestii pochodzenia kubdari nie moĆŒe byÄ rĂłĆŒnych interpretacji – danie to zostaĆo wymyĆlone przez SwanĂłw.
16,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

Chaczapuri Megruli
Najbardziej charakterystyczne danie kuchni gruziĆskiej. Puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe wypeĆnione mieszankÄ trzech serĂłw, zdecydowanie nasz bestseller.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
15,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
SAMSA

Samsa
Wynalazek kuchni gruziĆskiej – dlatego wyglÄ da orientalnie, pachnie orientalnie i smakuje orientalnie. Kiedy juĆŒ sprĂłbujesz, nie pomylisz jej z niczym innym. Propozycja dla osĂłb lubiÄ cych duĆŒÄ iloĆÄ miÄsa.
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
Asorti

Assorti
Bardzo bogate danie obfitujÄ ce w duĆŒÄ iloĆÄ farszu. Jest to udana kompozycja zawierajÄ ca ĆwieĆŒe miÄso z piersi kurczaka, woĆowinÄ i szynkÄ wieprzowÄ , duĆŒÄ iloĆÄ pieczarek a to wszystko posypane serem podziaĆa na wyobraĆșniÄ nawet wytrawnych smakoszy.
16,-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

Chaczapuri Penovani
Duma kuchni gruziĆskiej! Chaczapuri znajÄ i kochajÄ wszyscy bez wyjÄ tku. Tego rodzaju wypieki przygotowywane sÄ codziennie w rodzinach z paĆstwa gĂłr Kaukazu i spoĆŒywane w ramach supry. ChrupiÄ ce ciasto pĂłĆfrancuskie w poĆÄ czeniu z gĂłrÄ ciÄ gnÄ cego siÄ sera⊠nic wiÄcej nie trzeba.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CZEBUREK

CZEBUREK PO GRUZIĆSKU
Propozycja zdecydowanie dla fanĂłw ostrzejszych  i wyrazistych smakĂłw. Puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe, kawaĆki wysokiej jakoĆci miÄsa z piersi kurczaka oraz woĆowiny, pasta pomidorowa, cebula, kolendra, papryczka chili, a to wszystko wyĆoĆŒone ciÄ gnÄ cym siÄ serem – brzmi jak przepis na sukces kulinarny i taki wĆaĆnie jest czeburek. Polecamy!
18,-
Farsz ~170g
Ciasto ~200g
PENOVANI

PENOVANI Z KURCZAKIEM
Wypiek ten zajmuje specjalne miejsce w tradycji kuchni gruziĆskiej – nie bez powodu. KawaĆki ĆwieĆŒego miÄsa z piersi kurczaka, marynowane w odpowiednio skondensowanej mieszance przypraw i cebuli, z dodatkiem pieczarek i zapieczonego na wierzchu sera moĆŒe przyprawiÄ o pozytywny zawrĂłt gĆowy.
16,-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
TUSZURI

TUSZURI
Poznajcie jeden z naszych bestsellerĂłw w ofercie wypiekĂłw. Propozycja dla osĂłb ceniÄ cych sobie duĆŒÄ iloĆÄ i rĂłĆŒnorodnoĆÄ farszu. Puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe wzbogacone otrÄbami, kawaĆki ĆwieĆŒego miÄsa z piersi kurczaka, bakĆaĆŒan duszony w pomidorach a to wszystko wyĆoĆŒone serem na wierzchu daje nam niezapomniany smak.
16,-
Farsz ~150g
Ciasto ~200g
OSURI

OSURI
Delikatnie zmieniona forma gwezeli z ziemniakami i serem. Zamiast ciasta pĂłĆfrancuskiego wykorzystujemy ciasto droĆŒdĆŒowe natomiast w farszu do puree ziemniaczanego dodajemy rĂłwnieĆŒ pieczarki co pozwala uzyskaÄ nam jeszcze lepszy efekt smakowy. Bardzo fajna propozycja dla wegetarian.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
14,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z KURCZAKIEM
WyjÄ tkowy w smaku i bardzo treĆciwy wypiek. Ciasto droĆŒdĆŒowe aâla bagietka, do tego pyszny farsz z wysokiej klasy miÄsem z piersi kurczaka, poĆÄ czony z marynatÄ przypraw gruziĆskich i cebuli oraz z dodatkiem sosu satsebeli, sprawia, ĆŒe lula to rozkosz smaku. CaĆoĆÄ kompozycji zapieczona z wierzchu serem.
17,-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z CZERWONÄ FASOLÄ I BOCZKIEM
Ciasto droĆŒdĆŒowe z pastÄ z czerwonej fasoli z drobno posiekanym boczkiem, podsmaĆŒonÄ cebulkÄ przyprawione natkÄ z pietruszki i kolendrÄ . CaĆa kompozycja wykoĆczona jest plastrami boczku.
14,-
Farsz ~180g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z WOĆOWINÄ
Jeden z najbardziej poĆŒÄ danych u Nas wypiekĂłw. Ciasto droĆŒdĆŒowe aâla bagietka nafaszerowane wysokiej jakoĆci miÄsem woĆowym z dodatkiem sosu czosnkowego. CaĆoĆÄ jest posypana z wierzchu ziarnami sezamu.
17,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z CZERWONÄ FASOLÄ
Jedna z naszych propozycji skierowana w stronÄ wegan. Na lobiani skĆada siÄ puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe, do tego pasta z fasoli czerwonej, doprawiona mieszankÄ aromatycznych ziĂłĆ gruziĆskich z dodatkiem podsmaĆŒonej cebulki.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
13,-
Farsz ~150g
Ciasto ~200g
PAMPUSZKA

PAMPUSZKA
Kolejna z propozycji serowych w naszej ofercie. Puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe w formie chaczapuri wyĆoĆŒone serem na powierzchni z dodatkiem marynaty ze Ćwierzego czosnku i kopru – skradĆa juĆŒ niejedno serce wĆrĂłd naszych klientĂłw. Wypiek mocno czosnkowy!
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
15,-
Farsz ~70g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z ĆOSOSIEM, SZPINAKIEM I SEREM
Ciasto pĂłĆfrancuskie âkopertaâ gdzie w Ćrodku znajdziemy kawaĆki Ćososia wÄdzonego, drobno posiekany szpinak, sery a to wszystko oczywiĆcie odpowiednio przyprawione mieszankÄ ziĂłĆ gruziĆskich. CaĆoĆÄ posypujemy z wierzchu sezamem i czarnuszkÄ .
19,-
Farsz ~180g
Ciasto ~200g
PIDE

pide z kurczakiem
Regionalne danie, ktĂłre zdobyĆo uznanie wĆrĂłd smakoszy kuchni gruziĆskiej. SwojÄ formÄ pide przypomina ĆĂłdĆș (otwartÄ i zamkniÄtÄ ). W Ćrodku znajdziecie ĆwieĆŒe miÄso z piersi kurczaka z duĆŒÄ iloĆciÄ warzyw, m.in.: cebuli, natki pietruszki i pomidorĂłw jak rĂłwnieĆŒ ser, ktĂłry nadaje wypeĆnieniu przyjemny smak i aromat. DziÄki zastosowaniu przypraw gruziĆskich oraz sezamu caĆoĆÄ smakuje wybornie
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
PIDE

PIDE Z WOĆOWINÄ
Mieszanka pieczonej woĆowiny oraz warstwowe ciasto domowej roboty, mieszanki serĂłw i pomidorĂłw a to wszystko posypane z wierzchu czarnuszkÄ . DziÄki zastosowaniu przypraw gruziĆskich caĆoĆÄ smakuje wybornie.
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z FASOLÄ SZPARAGOWÄ
ChrupiÄ ce ciasto pĂłĆfrancuskie z fasolkÄ szparagowÄ , w ktĂłrym gĆĂłwnÄ rolÄ odgrywajÄ przyprawy gruziĆskie. Sam wypiek nie zalicza siÄ do najbardziej gruziĆskich, natomiast wykorzystujÄ c kolendrÄ czy teĆŒ odrobinÄ svanskiej soli nadajemy temu daniu zupeĆnie nowy smak.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
12,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI ZE SZPINAKIEM I SEREM
Gwezeli to tradycyjne guryjskie ciasto nadziewane szpinakiem, ktĂłry jest wyjÄ tkowym warzywem znanym z prozdrowotnych wĆaĆciwoĆci od czasĂłw Persji. To dobra propozycja dla tych, ktĂłrzy stroniÄ od spoĆŒywania miÄsa.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z BAKĆAĆ»ANEM I POMIDOREM
Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakĆaĆŒanem duszonym z pomidorami, ktĂłry ma wiele wĆaĆciwoĆci prozdrowotnych i wartoĆci odĆŒywczych. CaĆoĆÄ w formie koperty posypana jest sezamem.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian i wegan  Â
15-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z BAKĆAĆ»ANEM, POMIDOREM I SEREM
Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakĆaĆŒanem duszonym z pomidorami, ktĂłry ma wiele wĆaĆciwoĆci prozdrowotnych i wartoĆci odĆŒywczych, zapieczone razem z serem. CaĆoĆÄ w formie koperty posypana jest sezamem i czarnuszkÄ .
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
16,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
TBILISURI

tibilisuri
Kolejnym prezentem od naszego szefa kuchni jest Tbilisuri. Jest to delikatne ciasto z otrÄbami z bogatym wnÄtrzem – znajdziecie tutaj ĆwieĆŒe miÄso z piersi kurczaka, drobno posiekany szpinak, suszone pomidory, ser i odrobinÄ sĆodkiej papryki – prawda, ĆŒe dobre?
15,-
Farsz ~200g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

CHACZAPURI GURULI
Istnieje wiele rĂłĆŒnych odmian chaczapuri serowych w kuchni gruziĆskiej. Tutaj mamy kompozycjÄ wzbogaconÄ o jajko gotowane, posiekane w drobne talarki a to wszystko jest zawiniÄte w puszyste ciasto droĆŒdĆŒowe w formie pieroga.   Â
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
14,-
Farsz ~170g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI
Z ZIEMNIAKAMI I SEREM
W naszej ofercie znajdujÄ siÄ wypieki tradycyjne Gurija – po naszemu gwezeli – pyszne ciasta gruziĆskie z przerĂłĆŒnymi nadzieniami. W tym przypadkami z ziemniakami, serem, cebulÄ i przyprawami gruziĆskimi.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
14,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

CHACZAPURI ADƻARSKIE
WizytĂłwka Adjary, znane chyba wszystkim miĆoĆnikom tamtejszej kuchni. ChrupiÄ ce,  z ciÄ gnÄ cym siÄ serem, lekko ĆciÄtym jajkiem i kawaĆeczkiem masĆa na wierzchu⊠bardzo smaczne i sycÄ ce, spokojnie 2 osoby mogÄ siÄ poĆŒywiÄ. Pozycja obowiÄ zkowa dla kaĆŒdego.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
19,-
Farsz ~130g
Ciasto ~250g
CHACZAPURI

CHACZAPURI ADĆ»ARSKIE Z MIÄSEM
WyĆmienite poĆaczenie trzech serĂłw z kurczakiem i pieczarkami. Przyprawione aromatycznymi zioĆami, zapiekane z pomidorem, paprykÄ , a na wierzchu posypane ĆwieĆŒym koperkiem. Takie poĆaczenie z gruĆșiĆskim chlebkiem, daje nam niepowtarzalny smak.
17,-
Farsz ~115g
Ciasto ~200g
PENOVANI

PENOVANI Z SEREM I SZYNKÄ
Kompozycja skĆadajÄ ca siÄ z chrupiÄ cego ciasta pĂłĆfrancuskiego, w Ćrodku faszerowana mieszankÄ ciÄ gnÄ cych siÄ serĂłw oraz plastry szynki wÄdzonej.
12,-
Farsz 150g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z SEREM
Kolejny z naszych bestsellerĂłw wĆrĂłd kompozycji serowych. Ciasto droĆŒdĆŒowe swojÄ formÄ przypominajÄ ce bagietkÄ, zapieczone duĆŒÄ iloĆciÄ sera w Ćrodku, jak rĂłwnieĆŒ wyĆoĆŒone z wierzchu serem przypomina Nam o tym, dlaczego wypieki gruziĆskie sÄ tak dobre.
* odpowiednie rĂłwnieĆŒ dla wegetarian
14,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
Tradycyjnie wypiekane chleby gruziĆskie




Czy wiesz, ĆŒe w naszych piekarniach gruziĆskich chleb wypieka siÄ w tradycyjny sposĂłb, tak jak to miaĆo miejsce przed wiekami, czyli w piecach tone? Jest to proces, ktĂłry wymaga nie lada zdolnoĆci gimnastycznych od piekarza, ktĂłry praktycznie caĆym swoim ciaĆem nurkuje   w piecu i przykleja ciasto do jego Ćcian. RÄcznie robiony chleb – gorÄ cy puri czy aromatyczny svanski – ma zupeĆnie niepowtarzalny smak, niczym nie przypominajÄ cy sklepowe pieczywo. Pachnie i smakuje bez konserwantĂłw i polepszaczy, bo i do jego przygotowania nie potrzeba aĆŒ tak znowu wiele – mÄ ka, droĆŒdĆŒe, woda, sĂłl, no i rzecz jasna gliniany piec gruziĆski.