sprawdz nasz instagram
Odwiedż nasz profil na facebooku
Zamów nasze wypieki na Pyszne.pl
Zamów nasze wypieki na Glovo
Restauracje i piekarnie gruzińskie | Ketilipuri
sprawdz nasz instagram
Odwiedż nasz profil na facebooku
Zamów nasze wypieki na Pyszne.pl
Zamów nasze wypieki na Glovo
Wypieki gruzińskie

Z serca do serca

Chcemy dać Ci małą namiastkę Gruzji, abyś mógł poczuć jej klimat, odkryć niepowtarzalny smak i przeżyć prawdziwą ucztę. Dbamy o to, aby przygotowywane przez nas dania smakowały tak, jak w rodzinnym domu. Nasi piekarze i kucharze wkładają całe swoje serce po to, abyś mógł zasiąść wygodnie i zapomnieć o trudach codziennego życia.

KUBDARI

Kubdari

KUBDARI Z WOŁOWINĄ

Klasyczny flatbread zrobiony z ciasta półfrancuskiego i pysznego aromatycznego nadzienia mięsnego, dobrze przyprawiona propozycja. W kwestii pochodzenia kubdari nie może być różnych interpretacji – danie to zostało wymyślone przez Swanów.

21,-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

CHACZAPURI

chaczapuri megruli

Chaczapuri Megruli

Najbardziej charakterystyczne danie kuchni gruzińskiej. Puszyste ciasto drożdżowe wypełnione mieszanką trzech serów, zdecydowanie nasz bestseller.

* odpowiednie również dla wegetarian

19,9-

Farsz ~160g

Ciasto ~200g

SAMSA

samsa

Samsa

Wynalazek kuchni gruzińskiej – dlatego wygląda orientalnie, pachnie orientalnie i smakuje orientalnie. Kiedy już spróbujesz, nie pomylisz jej z niczym innym. Propozycja dla osób lubiących dużą ilość mięsa.

21,-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

Asorti

asorti

Assorti

Bardzo bogate danie obfitujące w dużą ilość farszu. Jest to udana kompozycja zawierająca świeże mięso z piersi kurczaka, wołowinę i szynkę wieprzową, dużą ilość pieczarek a to wszystko posypane serem podziała na wyobraźnię nawet wytrawnych smakoszy.

19,9-

Farsz ~190g

Ciasto ~200g

CHACZAPURI

chaczapuri penowani

Chaczapuri Penovani

Duma kuchni gruzińskiej! Chaczapuri znają i kochają wszyscy bez wyjątku. Tego rodzaju wypieki przygotowywane są codziennie w rodzinach z państwa gór Kaukazu i spożywane w ramach supry. Chrupiące ciasto półfrancuskie w połączeniu z górą ciągnącego się sera… nic więcej nie trzeba.

* odpowiednie również dla wegetarian

19-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

CZEBUREK

czeburek

CZEBUREK PO GRUZIŃSKU

Propozycja zdecydowanie dla fanów ostrzejszych   i wyrazistych smaków. Puszyste ciasto drożdżowe, kawałki wysokiej jakości mięsa z piersi kurczaka oraz wołowiny, pasta pomidorowa, cebula, kolendra, papryczka chili, a to wszystko wyłożone ciągnącym się serem – brzmi jak przepis na sukces kulinarny i taki właśnie jest czeburek. Polecamy!

22,-

Farsz ~170g

Ciasto ~200g

PENOVANI

wypiek penowani z kurczakiem

PENOVANI Z KURCZAKIEM

Wypiek ten zajmuje specjalne miejsce w tradycji kuchni gruzińskiej – nie bez powodu. Kawałki świeżego mięsa z piersi kurczaka, marynowane w odpowiednio skondensowanej mieszance przypraw i cebuli, z dodatkiem pieczarek i zapieczonego na wierzchu sera może przyprawić o pozytywny zawrót głowy.

22,-

Farsz ~190g

Ciasto ~200g

TUSZURI

tuszuri

TUSZURI

Poznajcie jeden z naszych bestsellerów w ofercie wypieków. Propozycja dla osób ceniących sobie dużą ilość i różnorodność farszu. Puszyste ciasto drożdżowe wzbogacone otrębami, kawałki świeżego mięsa z piersi kurczaka, bakłażan duszony w pomidorach a to wszystko wyłożone serem na wierzchu daje nam niezapomniany smak.

22-

Farsz ~150g

Ciasto ~200g

OSURI

osuri

OSURI

Delikatnie zmieniona forma gwezeli z ziemniakami i serem. Zamiast ciasta półfrancuskiego wykorzystujemy ciasto drożdżowe natomiast w farszu do puree ziemniaczanego dodajemy również pieczarki co pozwala uzyskać nam jeszcze lepszy efekt smakowy. Bardzo fajna propozycja dla wegetarian.

* odpowiednie również dla wegetarian

18,-

Farsz ~160g

Ciasto ~200g

LULA

lula z kurczakiem

LULA Z KURCZAKIEM

Wyjątkowy w smaku i bardzo treściwy wypiek. Ciasto drożdżowe a’la bagietka, do tego pyszny farsz z wysokiej klasy mięsem z piersi kurczaka, połączony z marynatą przypraw gruzińskich i cebuli oraz z dodatkiem sosu satsebeli, sprawia, że lula to rozkosz smaku. Całość kompozycji zapieczona z wierzchu serem.

22,-

Farsz ~190g

Ciasto ~200g

LOBIANI

lobiani z boczkiem

LOBIANI Z CZERWONĄ FASOLĄ I BOCZKIEM

Ciasto drożdżowe z pastą z czerwonej fasoli z drobno posiekanym boczkiem, podsmażoną cebulką przyprawione natką z pietruszki i kolendrą. Cała kompozycja wykończona jest plastrami boczku.

18,5-

Farsz ~180g

Ciasto ~200g

LULA

lula z wołowiną

LULA Z WOŁOWINĄ

Jeden z najbardziej pożądanych u Nas wypieków. Ciasto drożdżowe a’la bagietka nafaszerowane wysokiej jakości mięsem wołowym z dodatkiem sosu czosnkowego. Całość jest posypana z wierzchu ziarnami sezamu.

22,-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

LOBIANI

lobiani z fasolą

LOBIANI Z CZERWONĄ FASOLĄ

Jedna z naszych propozycji skierowana w stronę wegan. Na lobiani składa się puszyste ciasto drożdżowe, do tego pasta z fasoli czerwonej, doprawiona mieszanką aromatycznych ziół gruzińskich z dodatkiem podsmażonej cebulki.

* odpowiednie również dla wegetarian

18,5-

Farsz ~150g

Ciasto ~200g

PAMPUSZKA

pampuszka

PAMPUSZKA

Kolejna z propozycji serowych w naszej ofercie. Puszyste ciasto drożdżowe w formie chaczapuri wyłożone serem na powierzchni z dodatkiem marynaty ze świerzego czosnku i kopru – skradła już niejedno serce wśród naszych klientów. Wypiek mocno czosnkowy!

* odpowiednie również dla wegetarian

19,9,-

Farsz ~70g

Ciasto ~200g

GWEZELI

Gwezeli z lososiem

GWEZELI Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I SEREM

Ciasto półfrancuskie “koperta” gdzie w środku znajdziemy kawałki łososia wędzonego, drobno posiekany szpinak, sery a to wszystko oczywiście odpowiednio przyprawione mieszanką ziół gruzińskich. Całość posypujemy z wierzchu sezamem i czarnuszką.

21-

Farsz ~180g

Ciasto ~200g

PIDE

pide z kurczakiem

pide z kurczakiem

Regionalne danie, które zdobyło uznanie wśród smakoszy kuchni gruzińskiej. Swoją formą pide przypomina łódź (otwartą i zamkniętą).  W środku znajdziecie świeże mięso z piersi kurczaka z dużą ilością warzyw, m.in.: cebuli, natki pietruszki i pomidorów jak również ser, który nadaje wypełnieniu przyjemny smak i aromat. Dzięki zastosowaniu przypraw gruzińskich oraz sezamu całość smakuje wybornie

19,5-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

PIDE

pide z wołowiną

PIDE Z WOŁOWINĄ

Mieszanka pieczonej wołowiny oraz warstwowe ciasto domowej roboty, mieszanki serów i pomidorów a to wszystko posypane z wierzchu czarnuszką. Dzięki zastosowaniu przypraw gruzińskich całość smakuje wybornie.

19,5-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

LOBIANI

lobiani z fasolka szparagową

LOBIANI Z FASOLĄ SZPARAGOWĄ

Chrupiące ciasto półfrancuskie z fasolką szparagową, w którym główną rolę odgrywają przyprawy gruzińskie. Sam wypiek nie zalicza się do najbardziej gruzińskich, natomiast wykorzystując kolendrę czy też odrobinę svanskiej soli nadajemy temu daniu zupełnie nowy smak.

* odpowiednie również dla wegetarian

18,5-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

GWEZELI

Gwezali ze szpinakiem i serem

GWEZELI ZE SZPINAKIEM I SEREM

Gwezeli to tradycyjne guryjskie ciasto nadziewane szpinakiem, który jest wyjątkowym warzywem znanym z prozdrowotnych właściwości od czasów Persji. To dobra propozycja dla tych, którzy stronią od spożywania mięsa lub poprostu pragną smacznego, wytrawnego śniadania.

* odpowiednie również dla wegetarian

19,9-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

GWEZELI

gwezeli z bakłażan

GWEZELI Z BAKŁAŻANEM I POMIDOREM

Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakłażanem duszonym z pomidorami, który ma wiele właściwości prozdrowotnych i wartości odżywczych. Całość w formie koperty posypana jest sezamem.

* odpowiednie również dla wegetarian

19,9-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

GWEZELI

gwezeli bakłażan z pomidorem i serem

GWEZELI Z BAKŁAŻANEM, POMIDOREM I SEREM

Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakłażanem duszonym z pomidorami, który ma wiele właściwości prozdrowotnych i wartości odżywczych, zapieczone razem z serem. Całość w formie koperty posypana jest sezamem i czarnuszką.

* odpowiednie również dla wegetarian

19,9-

Farsz ~160g

Ciasto ~200g

TBILISURI

tibilisuri

tibilisuri

Kolejnym prezentem od naszego szefa kuchni jest Tbilisuri. Jest to delikatne ciasto  z otrębami z bogatym wnętrzem – znajdziecie tutaj świeże mięso z piersi kurczaka, drobno posiekany szpinak, suszone pomidory, ser i odrobinę słodkiej papryki – prawda, że dobre?

22-

Farsz ~200g

Ciasto ~200g

CHACZAPURI

guruli

CHACZAPURI GURULI

Istnieje wiele różnych odmian chaczapuri serowych w kuchni gruzińskiej. Tutaj mamy kompozycję wzbogaconą o jajko gotowane, posiekane w drobne talarki a to wszystko jest zawinięte w puszyste ciasto drożdżowe w formie pieroga.  Idealne jako swojskie śniadanie na droge.  

* odpowiednie również dla wegetarian

19,5-

Farsz ~170g

Ciasto ~200g

GWEZELI

osuri

GWEZELI
Z ZIEMNIAKAMI I SEREM

W naszej ofercie znajdują się wypieki tradycyjne Gurija – po naszemu gwezeli – pyszne ciasta gruzińskie z przeróżnymi nadzieniami. W tym przypadkami z ziemniakami, serem, cebulą i przyprawami gruzińskimi.

* odpowiednie również dla wegetarian

18,5-

Farsz ~130g

Ciasto ~200g

CHACZAPURI

adzarskie z jajkiem

CHACZAPURI ADŻARSKIE

Wizytówka Adjary, znane chyba wszystkim miłośnikom tamtejszej kuchni. Chrupiące,    z ciągnącym się serem, lekko ściętym jajkiem i kawałeczkiem masła na wierzchu… bardzo smaczne i sycące, spokojnie 2 osoby mogą się pożywić. Pozycja obowiązkowa dla każdego.

* odpowiednie również dla wegetarian

26,-

Farsz ~130g

Ciasto ~250g

CHACZAPURI

chaczapuri adzarskie z mięsem

CHACZAPURI ADŻARSKIE Z MIĘSEM

Wyśmienite połaczenie trzech serów z kurczakiem i pieczarkami. Przyprawione aromatycznymi ziołami, zapiekane z pomidorem, papryką, a na wierzchu posypane świeżym koperkiem. Takie połaczenie z gruźińskim chlebkiem, daje nam niepowtarzalny smak.

22-

Farsz ~115g

Ciasto ~200g

PENOVANI

chaczapuri penowani

PENOVANI Z SEREM I SZYNKĄ

Kompozycja składająca się z chrupiącego ciasta półfrancuskiego,  w środku faszerowana mieszanką ciągnących się serów oraz plastry szynki wędzonej. Polecamy jako śniadanie lub do porannej kawy.

18,5-

Farsz 150g

Ciasto ~200g

LULA

lula z baraniną

LULA Z BARANINĄ

To wyjątkowe danie gruzińskie. Soczysta baranina i wołowina, połączone z wyrazistymi przyprawami, zawinięte w delikatne ciasto drożdżowe. Wyśmienity smak, który przeniesie Cię w kulinarną podróż do Gruzji!

26,-

Farsz ~150g

Ciasto ~200g

LULA

lula kebab

LULA KEBAB

To wyjątkowy smak, który doskonale łączy się z tradycjami Gruzji. Delikatna wołowina i soczysta wieprzowina zostały starannie doprawione, aby dostarczyć Wam intensywnego i autentycznego doznania smakowego. Świeża kapusta dodaje dania niezwykłej świeżości i chrupkości. Całość jest podawana z wyrazistym sosem curry mango, który nadaje daniu egzotycznego aromatu i niepowtarzalnego charakteru.

22-

Farsz ~150g

Ciasto ~200g

KEBAB

kebab po gruzińsku

KEABAB PO GRUZIŃSKU

To harmonijne połączenie wyjątkowych smaków Gruzji i azji środkowej, serwowane w delikatnym cieście drożdżowym. Soczysty kurczak doskonale komponuje się z aromatycznymi suszonymi pomidorami, a świeży szpinak i chrupiąca kapusta dodają daniu wyjątkowej świeżości. Całości dopełnia sos curry mango, który nadaje daniu wyrazisty i egzotyczny charakter.

22-

Farsz 150g

Ciasto ~200g

WYPIEKI XXL

Giganty w Ketili Puri! Dobrze Wam znane, przepyszne wypieki teraz w rozmiarze, który trudno zjeść w pojedynkę. Chaczapuri megruli, adżarskie, adżarskie z mięsem, samsa i kubdari – każdy o wadze około pół kilograma! To prawdziwa uczta dla wielbicieli gruzińskich smaków. Więcej ciasta, więcej nadzienia, więcej radości na talerzu – zapraszamy!

Zestawy obiadowe Ketilipuri
Chaczapuri Adżarskie XXL
44 zł

600g

Chaczapuri Adżarskie z mięsem XXL
44 zł

550g

Chaczapuri Imeruli XXL
39,9 zł

450g

Chaczapuri Megruli XXL
39zł

470g

Samsa XXL
39zł

450g

Kubdari XXL
39,9 zł

460g

Szaszłyk

Tradycyjnie wypiekane chleby gruzińskie

Chleby

Czy wiesz, że w naszych piekarniach gruzińskich chleb wypieka się w tradycyjny sposób, tak jak to miało miejsce przed wiekami, czyli w piecach tone? Jest to proces, który wymaga nie lada zdolności gimnastycznych od piekarza, który praktycznie całym swoim ciałem nurkuje    w piecu i przykleja ciasto do jego ścian. Ręcznie robiony chleb – gorący puri czy aromatyczny svanski – ma zupełnie niepowtarzalny smak, niczym nie przypominający sklepowe pieczywo. Pachnie i smakuje bez konserwantów i polepszaczy, bo i do jego przygotowania nie potrzeba aż tak znowu wiele – mąka, drożdże, woda, sól, no i rzecz jasna gliniany piec gruziński.

Chleb Puri
8,9 zł
Chleb Svanski
9,50 zł
Chleb pszenno-żytni z otrębami
9,00 zł
Lawasz ormiański
5 zł

GDYNIA

ul. 10 Lutego 19, 81-364

tel. 514 120 340

Pn-pt: 7:00-19:00
Sb: 9:00-17:00
Nd: 10:00-18:00

OLSZTYN

ul. Pieniężnego Seweryna 10, 10-006

tel. 517 900 108

Pn-pt: 7:00-19:00
Sb: 9:00-16:00
Nd: nieczynne

GDAŃSK

Szeroka 125/126, 80-835

tel. 798 227 767

Pn-Pt: 9:00-20:00
Sb: 9:00-21:00
Nd: 9:00-20:00

GDYNIA

ul. 10 Lutego 19, 81-364

tel. 514 120 340

Pn-pt: 7:00-19:00
Sb: 9:00-17:00
Nd: 10:00-18:00

OLSZTYN

ul. Pieniężnego Seweryna 10, 10-006

tel. 517 900 108

Pn-pt: 7:00-19:00
Sb: 9:00-16:00
Nd: nieczynne

GDAŃSK

Szeroka 125/126, 80-835

tel. 798 227 767

Pn-Pt: 9:00-20:00
Sb: 9:00-21:00
Nd: 9:00-20:00