
Z serca do serca
Chcemy dać Ci małą namiastkę Gruzji, abyś mógł poczuć jej klimat, odkryć niepowtarzalny smak i przeżyć prawdziwą ucztę. Dbamy o to, aby przygotowywane przez nas dania smakowały tak, jak w rodzinnym domu. Nasi piekarze i kucharze wkładają całe swoje serce po to, abyś mógł zasiąść wygodnie i zapomnieć o trudach codziennego życia.
KUBDARI

KUBDARI Z WOŁOWINĄ
Klasyczny flatbread zrobiony z ciasta półfrancuskiego i pysznego aromatycznego nadzienia mięsnego, dobrze przyprawiona propozycja. W kwestii pochodzenia kubdari nie może być różnych interpretacji – danie to zostało wymyślone przez Swanów.
18,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

Chaczapuri Megruli
Najbardziej charakterystyczne danie kuchni gruzińskiej. Puszyste ciasto drożdżowe wypełnione mieszanką trzech serów, zdecydowanie nasz bestseller.
* odpowiednie również dla wegetarian
16,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
SAMSA

Samsa
Wynalazek kuchni gruzińskiej – dlatego wygląda orientalnie, pachnie orientalnie i smakuje orientalnie. Kiedy już spróbujesz, nie pomylisz jej z niczym innym. Propozycja dla osób lubiących dużą ilość mięsa.
17,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
Asorti

Assorti
Bardzo bogate danie obfitujące w dużą ilość farszu. Jest to udana kompozycja zawierająca świeże mięso z piersi kurczaka, wołowinę i szynkę wieprzową, dużą ilość pieczarek a to wszystko posypane serem podziała na wyobraźnię nawet wytrawnych smakoszy.
17,-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

Chaczapuri Penovani
Duma kuchni gruzińskiej! Chaczapuri znają i kochają wszyscy bez wyjątku. Tego rodzaju wypieki przygotowywane są codziennie w rodzinach z państwa gór Kaukazu i spożywane w ramach supry. Chrupiące ciasto półfrancuskie w połączeniu z górą ciągnącego się sera… nic więcej nie trzeba.
* odpowiednie również dla wegetarian
16,5-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CZEBUREK

CZEBUREK PO GRUZIŃSKU
Propozycja zdecydowanie dla fanów ostrzejszych i wyrazistych smaków. Puszyste ciasto drożdżowe, kawałki wysokiej jakości mięsa z piersi kurczaka oraz wołowiny, pasta pomidorowa, cebula, kolendra, papryczka chili, a to wszystko wyłożone ciągnącym się serem – brzmi jak przepis na sukces kulinarny i taki właśnie jest czeburek. Polecamy!
19,5-
Farsz ~170g
Ciasto ~200g
PENOVANI

PENOVANI Z KURCZAKIEM
Wypiek ten zajmuje specjalne miejsce w tradycji kuchni gruzińskiej – nie bez powodu. Kawałki świeżego mięsa z piersi kurczaka, marynowane w odpowiednio skondensowanej mieszance przypraw i cebuli, z dodatkiem pieczarek i zapieczonego na wierzchu sera może przyprawić o pozytywny zawrót głowy.
16,5-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
TUSZURI

TUSZURI
Poznajcie jeden z naszych bestsellerów w ofercie wypieków. Propozycja dla osób ceniących sobie dużą ilość i różnorodność farszu. Puszyste ciasto drożdżowe wzbogacone otrębami, kawałki świeżego mięsa z piersi kurczaka, bakłażan duszony w pomidorach a to wszystko wyłożone serem na wierzchu daje nam niezapomniany smak.
16,-
Farsz ~150g
Ciasto ~200g
OSURI

OSURI
Delikatnie zmieniona forma gwezeli z ziemniakami i serem. Zamiast ciasta półfrancuskiego wykorzystujemy ciasto drożdżowe natomiast w farszu do puree ziemniaczanego dodajemy również pieczarki co pozwala uzyskać nam jeszcze lepszy efekt smakowy. Bardzo fajna propozycja dla wegetarian.
* odpowiednie również dla wegetarian
15,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z KURCZAKIEM
Wyjątkowy w smaku i bardzo treściwy wypiek. Ciasto drożdżowe a’la bagietka, do tego pyszny farsz z wysokiej klasy mięsem z piersi kurczaka, połączony z marynatą przypraw gruzińskich i cebuli oraz z dodatkiem sosu satsebeli, sprawia, że lula to rozkosz smaku. Całość kompozycji zapieczona z wierzchu serem.
18,5-
Farsz ~190g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z CZERWONĄ FASOLĄ I BOCZKIEM
Ciasto drożdżowe z pastą z czerwonej fasoli z drobno posiekanym boczkiem, podsmażoną cebulką przyprawione natką z pietruszki i kolendrą. Cała kompozycja wykończona jest plastrami boczku.
15,-
Farsz ~180g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z WOŁOWINĄ
Jeden z najbardziej pożądanych u Nas wypieków. Ciasto drożdżowe a’la bagietka nafaszerowane wysokiej jakości mięsem wołowym z dodatkiem sosu czosnkowego. Całość jest posypana z wierzchu ziarnami sezamu.
18,5-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z CZERWONĄ FASOLĄ
Jedna z naszych propozycji skierowana w stronę wegan. Na lobiani składa się puszyste ciasto drożdżowe, do tego pasta z fasoli czerwonej, doprawiona mieszanką aromatycznych ziół gruzińskich z dodatkiem podsmażonej cebulki.
* odpowiednie również dla wegetarian
15,-
Farsz ~150g
Ciasto ~200g
PAMPUSZKA

PAMPUSZKA
Kolejna z propozycji serowych w naszej ofercie. Puszyste ciasto drożdżowe w formie chaczapuri wyłożone serem na powierzchni z dodatkiem marynaty ze świerzego czosnku i kopru – skradła już niejedno serce wśród naszych klientów. Wypiek mocno czosnkowy!
* odpowiednie również dla wegetarian
16,-
Farsz ~70g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z ŁOSOSIEM, SZPINAKIEM I SEREM
Ciasto półfrancuskie “koperta” gdzie w środku znajdziemy kawałki łososia wędzonego, drobno posiekany szpinak, sery a to wszystko oczywiście odpowiednio przyprawione mieszanką ziół gruzińskich. Całość posypujemy z wierzchu sezamem i czarnuszką.
19,-
Farsz ~180g
Ciasto ~200g
PIDE

pide z kurczakiem
Regionalne danie, które zdobyło uznanie wśród smakoszy kuchni gruzińskiej. Swoją formą pide przypomina łódź (otwartą i zamkniętą). W środku znajdziecie świeże mięso z piersi kurczaka z dużą ilością warzyw, m.in.: cebuli, natki pietruszki i pomidorów jak również ser, który nadaje wypełnieniu przyjemny smak i aromat. Dzięki zastosowaniu przypraw gruzińskich oraz sezamu całość smakuje wybornie
16,5-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
PIDE

PIDE Z WOŁOWINĄ
Mieszanka pieczonej wołowiny oraz warstwowe ciasto domowej roboty, mieszanki serów i pomidorów a to wszystko posypane z wierzchu czarnuszką. Dzięki zastosowaniu przypraw gruzińskich całość smakuje wybornie.
16,5-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
LOBIANI

LOBIANI Z FASOLĄ SZPARAGOWĄ
Chrupiące ciasto półfrancuskie z fasolką szparagową, w którym główną rolę odgrywają przyprawy gruzińskie. Sam wypiek nie zalicza się do najbardziej gruzińskich, natomiast wykorzystując kolendrę czy też odrobinę svanskiej soli nadajemy temu daniu zupełnie nowy smak.
* odpowiednie również dla wegetarian
15,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI ZE SZPINAKIEM I SEREM
Gwezeli to tradycyjne guryjskie ciasto nadziewane szpinakiem, który jest wyjątkowym warzywem znanym z prozdrowotnych właściwości od czasów Persji. To dobra propozycja dla tych, którzy stronią od spożywania mięsa.
* odpowiednie również dla wegetarian
16,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z BAKŁAŻANEM I POMIDOREM
Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakłażanem duszonym z pomidorami, który ma wiele właściwości prozdrowotnych i wartości odżywczych. Całość w formie koperty posypana jest sezamem.
* odpowiednie również dla wegetarian i wegan
16-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI Z BAKŁAŻANEM, POMIDOREM I SEREM
Jedna z ciekawszych propozycji z naszej oferty. Tradycyjne guryjskie ciasto z bakłażanem duszonym z pomidorami, który ma wiele właściwości prozdrowotnych i wartości odżywczych, zapieczone razem z serem. Całość w formie koperty posypana jest sezamem i czarnuszką.
* odpowiednie również dla wegetarian
18,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
TBILISURI

tibilisuri
Kolejnym prezentem od naszego szefa kuchni jest Tbilisuri. Jest to delikatne ciasto z otrębami z bogatym wnętrzem – znajdziecie tutaj świeże mięso z piersi kurczaka, drobno posiekany szpinak, suszone pomidory, ser i odrobinę słodkiej papryki – prawda, że dobre?
18,-
Farsz ~200g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

CHACZAPURI GURULI
Istnieje wiele różnych odmian chaczapuri serowych w kuchni gruzińskiej. Tutaj mamy kompozycję wzbogaconą o jajko gotowane, posiekane w drobne talarki a to wszystko jest zawinięte w puszyste ciasto drożdżowe w formie pieroga.
* odpowiednie również dla wegetarian
17,-
Farsz ~170g
Ciasto ~200g
GWEZELI

GWEZELI
Z ZIEMNIAKAMI I SEREM
W naszej ofercie znajdują się wypieki tradycyjne Gurija – po naszemu gwezeli – pyszne ciasta gruzińskie z przeróżnymi nadzieniami. W tym przypadkami z ziemniakami, serem, cebulą i przyprawami gruzińskimi.
* odpowiednie również dla wegetarian
16,-
Farsz ~130g
Ciasto ~200g
CHACZAPURI

CHACZAPURI ADŻARSKIE
Wizytówka Adjary, znane chyba wszystkim miłośnikom tamtejszej kuchni. Chrupiące, z ciągnącym się serem, lekko ściętym jajkiem i kawałeczkiem masła na wierzchu… bardzo smaczne i sycące, spokojnie 2 osoby mogą się pożywić. Pozycja obowiązkowa dla każdego.
* odpowiednie również dla wegetarian
26,-
Farsz ~130g
Ciasto ~250g
CHACZAPURI

CHACZAPURI ADŻARSKIE Z MIĘSEM
Wyśmienite połaczenie trzech serów z kurczakiem i pieczarkami. Przyprawione aromatycznymi ziołami, zapiekane z pomidorem, papryką, a na wierzchu posypane świeżym koperkiem. Takie połaczenie z gruźińskim chlebkiem, daje nam niepowtarzalny smak.
19,5,-
Farsz ~115g
Ciasto ~200g
PENOVANI

PENOVANI Z SEREM I SZYNKĄ
Kompozycja składająca się z chrupiącego ciasta półfrancuskiego, w środku faszerowana mieszanką ciągnących się serów oraz plastry szynki wędzonej.
15,-
Farsz 150g
Ciasto ~200g
LULA

LULA Z SEREM
Kolejny z naszych bestsellerów wśród kompozycji serowych. Ciasto drożdżowe swoją formą przypominające bagietkę, zapieczone dużą ilością sera w środku, jak również wyłożone z wierzchu serem przypomina Nam o tym, dlaczego wypieki gruzińskie są tak dobre.
* odpowiednie również dla wegetarian
16,-
Farsz ~160g
Ciasto ~200g
Tradycyjnie wypiekane chleby gruzińskie




Czy wiesz, że w naszych piekarniach gruzińskich chleb wypieka się w tradycyjny sposób, tak jak to miało miejsce przed wiekami, czyli w piecach tone? Jest to proces, który wymaga nie lada zdolności gimnastycznych od piekarza, który praktycznie całym swoim ciałem nurkuje w piecu i przykleja ciasto do jego ścian. Ręcznie robiony chleb – gorący puri czy aromatyczny svanski – ma zupełnie niepowtarzalny smak, niczym nie przypominający sklepowe pieczywo. Pachnie i smakuje bez konserwantów i polepszaczy, bo i do jego przygotowania nie potrzeba aż tak znowu wiele – mąka, drożdże, woda, sól, no i rzecz jasna gliniany piec gruziński.